KIVUNHALLINTARYHMÄ

Onko sinulla kipuja, jotka hallitsevat arkeasi ja vievät voimiasi? Kärsit ehkä kroonisesta kivusta tai säännöllisistä kipujaksoista. Haluaisitko opetella kohtaamaan ja hallitsemaan kipujasi paremmin? Ryhmässä keskustellaan omista kokemuksista turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ryhmässä meillä jokaisella on omakohtaisia kokemuksia kivusta, joten tiedämme mistä puhumme. Pohdimme, millaisia tunteita ja ajatuksia kivun tuntemukset herättävät. Saat tietoa ja uusia näkökulmia mm. kehon kuuntelemiseen, kivun tuntemusten tarkkailuun ja kivunhallintakeinoihin. Etsimme yhdessä tunnistamattomia voimavarojasi, joilla voit vaikuttaa myönteisesti kipukokemuksiisi. Saat tietoa myös stressin vaikutuksista ihmiskehoon ja -mieleen.

Rentoutumisen ja mindfulnessin hyödyt kivunhallinnassa ovat kiistattomat: Laskee stressihormoneja, rauhoittaa hermostoa, laukaisee lihasjännityksiä, mahdollistaa hallinnan tunnetta omaan kehoon, mieleen sekä kivun kokemiseen, kasvattaa kehontuntemusta jne. Annamme tilaa parasympaattiselle hermostolle, joka hoitaa palautumista ja rentouttaa.

Teemme paljon erilaisia käytännön harjoituksia, joten saat omaan arkeesi mukavan työkalupakin. Harjoittelemme mm. tarkkaavuutta, havainnointia, huomion suuntaamista, keskittymistä, hyväksymistä, tietoisuutta, irti päästämistä. Kehitämme läsnäoloamme keho- ja mielikuvaharjoitusten avulla. Teemme lempeitä rentoutusharjoituksia. Harjoituksia tehdään eri tasoissa (seisaallaan, istuallaan ja maaten). Tule rohkeasti mukaan! Saat vaihtoehtoisia näkökulmia ja toimintatapoja kivunhallintaan. Helli itseäsi ja hellitä hetkeksi.

Mukaan et tarvitse muuta kuin itsesi.

Aika: Tiistaisin klo 17.30-19.00

28.8.-16.10.2018 (vkot 35-42)

Hinta: 8 x 90 min / 109 €

(Hintaan sisältyy muistiinpanovihko. Tarjolla teetä ja kahvia.)

Paikka: Villa Valo, Asemakatu 12A, 90100 Oulu. Käynti sisäpihan kautta, paina ovisummeria. Saavuthan paikalle klo 17.20-17.30.

Mukaan mahtuu 10 ilmoittautunutta.

Uusi ryhmä alkaa tammikuussa 2019!