RENTOUTUS

Rentoutustunneilla tehdään helppoja kehoharjoituksia, joilla avataan, venytellään ja lämmitetään kehoa. Rytmi on pääsääntöisesti rauhallinen, välillä “ravistellaan” kehoa nopeammalla sykkeellä. Tunneilla rentoudutaan sekä kehon että mielen tasolla. Teemme mielen läsnäoloharjoituksia kehollisuuden kautta sekä mielikuvaharjoitusten avulla. Tunneilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoituksia eri tasoissa (seisaallaan, istuallaan ja maaten) omaa kehoa kuunnellen. Harjoituksia voit tehdä kotonakin.

Hengitys on olennaisessa osassa; se on silta kehon ja mielen välillä.  Tasapainoisemman hengityksen avulla mm. hengitys syvenee, happea virtaa kehoon, lihakset rentoutuvat, läsnäolo kasvaa. Rentoutuksen myönteisiä vaikutuksia voi kokea itse tunnin aikana sekä tuntien ulkopuolella omassa arjessa. Niitä voivat olla esim. hermoston rauhoittuminen, stressihormonien laskeminen, lihasjännitysten  laukeaminen, itsensä parempi havainnoiminen, palautuminen, mielen rauhoittuminen tai virkistyminen, kehotuntemuksen kasvaminen, keskittymiskyvyn parantuminen, ääreisverenkierron vilkastuminen, yöunen syveneminen.

Tärkeää on oman itsensä kuuntelu. Kaikki tehdään pakottamatta. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta rentoutuksesta. Riittää, kun sinulla on halu päästää irti ja antaa itsellesi aikaa. Tule rentoutumaan sallivassa ja rauhallisessa ilmapiirissä. Helli itseäsi ja hellitä hetkeksi.

Ota tunneille mukaan oma alusta ja juotavaa sekä halutessasi villasukat ja muuta lämmintä vaatetta loppurentoutusta varten.

ALKAVAT RYHMÄT SYYSKAUDELLA 2018

Aika: Tiistaisin klo 19.30-20.30

28.8.-16.10.2018 (vkot 35-42)         Hinta: 8 x 60 min / 79 €

Voit tulla mukaan myös 10 €  kertamaksulla ilman ennakko- ilmoittautumista.

Paikka: Villa Valo, Asemakatu 12A, 90100 Oulu. Käynti sisäpihan kautta, paina ovisummeria. Saavuthan paikalle klo 19.20-19.30.

Mukaan mahtuu 10.